Syötävän hyvät päivät

Ravintolat vuonna 2011

Katri Antell

Jo 130 vuotta Antell on valmistanut nisut, leivät, leivonnaiset sekä muut herkut ja lämpimäiset pöytiin kuin pöytiin. Tänä päivänä Antellin konditorialeipomo on yksi maamme suurimpia. Laadukkaat raaka-aineet ja tinkimätön käsityötaito ovat sydämen asia tälle perinteikkäälle oululaiselle perheyritykselle, joka palkitsee myös Roviantin vieraat suussasulavillaan.

Kotiosoitteet: Kirkkokatu 17, Poratie 5, Rautatienkatu 10, Tukkitie 2, Voimatie 6 (Kempele), www.antell.fi

New Bombay

Ruoka on intialaisille paljon enemmän kuin nälän sammuttaja. Ruokaa tarjotaan aina vieraille, ja ruoka on yhdessäolon edellytys. Ei siis mikään ihme, että myös intialainen keittiö sopii Roviantin vieraanvaraiseen tunnelmaan kuin kapusta soppaan. Näissä ruuissa mauste on laki. Se tietää chiliä, curryä, kurkumaa, korianteria, kuminaa, inkivääriä ja garam masalaa kielille.

Kotiosoitteet: Asemakatu 39, www.newbombay.fi

Ravintola Hugo

Ravintola Hugon skandinaavis-ranskalainen keittiö tarjoaa alusta saakka käsityönä valmistettua ruokaa, johon käytetään kauden parhaimpia raaka-aineita.  Hugo tuo pöytiin lähi- ja luomuruokaa, jonka raaka-aineista ei tingitä, mutta jotka sopivat kukkarolle. Hugon menuissa näkyvät paitsi kalat myös selkeästi vuodenajat. Kesällä juhlitaan raikkailla ja tuoreilla oman maan antimilla, jotka löytyvät helposti naapuristamme kauppahallista ja lähitoimittajiltamme. Tervetuloa Hugoon ja Rovianttiin!

Kotiosoitteet: Rantakatu 4, www.ravintolahugo.fi

Ravintola Puistola

Pakkahuoneenkadulla sijaitsevan vaaleanpunaisen jugend-kaunottaren sisään sijoittuu Ravintola Puistola tai oikeastaan kolme ravintolaa: Puistolan Deli, Bistro ja Dining. Puistolassa kohtaat jotain raikasta ja vaaleaa, ekologista ja selkeää, ajatonta mutta modernia, klassikoita ja ihania erikoisuuksia.

Roviantissa Bistron keittiö esittäytyy mutkattomilla ja maukkailla makupaloillaan, ole hyvä!

Kotiosoitteet: Pakkahuoneenkatu 15, www.ravintolapuistola.fi

TOMO Sushibar

Japanilaisessa kulttuurissa uskotaan, etteivät ihmiset voi ystävystyä ennen kuin ovat aterioineet yhdessä. Erityisen läheisistä ihmisistä käytetään nimitystä ”ystävät, jotka syövät riisiä samasta kupista”. Siksi nimemme on Tomo – ystävä. Sushissa riittää loputtomasti ihasteltavaa, ja sen äärellä on helppo tehdä tuttavuutta. Se valmistetaan aina tuoreista raaka-aineista – tunteella ja taidolla.

Kotiosoitteet: Oulun kauppahalli, Stockmann 4. krs (Kirkkokatu 14), www.tomo.fi

45 Special

Maukasta ja hyvää ruokaa voi valmistaa myös muistakin kuin ainoastaan kalliista ja eksoottisista raaka-aineista. 45 Special tuo tuulahduksen rockmaailman poppareiden hyväksi kehumista ruuista, jotka valmistetaan huolella itse alusta loppuun. Rovianttiin 45:n keittiöväki tulee innolla ja toivottaa kaikki vieraat maistamaan keittiönsä tuotteita!

Kotiosoitteet: Saaristonkatu 12, www.45special.com